EU proposarà que s’aplique un protocol per garantir que es realitze sense retards el pagament d’ajudes a menors en risc o situació d’exclusió social

Rosa Albert: “El requisit del compliment de les obligacions tributàries dels progenitors o tutors pot deixar fora de la xarxa de llibres o les beques menjador als xiquets i xiquetes que més ho necessiten”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha qualificat de “preocupant” que l’Ajuntament de València, no haja introduït cap especificitat respecte a la concessió d’ajudes que van destinades a sectors de la població que han de ser objecte d’una atenció especial i diferenciada per part de l’Administració, com és el cas dels menors. Per a Albert “sorprèn que almenys en la informació pública que ofereix l’Ajuntament de València no s’estableix cap excepcionalitat o alternativa davant el requisit d’estar al dia en les obligacions tributàries amb l’administració”. La dirigent ha recordat el succeït a l’abril de 2015, quan dels 220 xiquets i xiquetes als quals se’ls havia concedit una beca de menjador, a 55 els va ser denegada si no esmenaven aquests impagaments en un termini de set dies.

Rosa Albert ha explicat que, a la complexitat del procediment per a acollir-se a aquesta ajuda, no es poden afegir a més traves com aquesta. “Cal tenir en compte que encara que aquesta ajuda és universal ens podem trobar amb una situació absolutament injusta com és que accedisquen al pagament les famílies amb una situació socioeconòmica més alta i aquelles famílies que objectivament haurien de ser beneficiàries de la mateixa no accedisquen a ella”, ha dit la coordinadora d’Esquerra Unida a València.

“L’Ajuntament hauria de garantir aquestes ajudes independentment de la situació de deute dels seus progenitors o tutors i, per açò, anem a demanar a l’equip de govern que s’implementen mesures que garantisquen, d’una banda, que les famílies que es troben en una situació econòmica més precària accedisquen a la mateixa i d’altra que no es penalitze a qui, fruit d’aquesta crisi, no pot atendre al compliment de les seues obligacions amb l’Administració”, ha afegit Albert.

Finalment, ha anunciat que des d’EUPV es va a sol•licitar un estudi per Junta de Districte del nombre de xiquets i xiquetes que s’han acollit a aquest programa per a poder avaluar si efectivament ha arribat a aquells menors que realment ho necessiten.

València, 19 de juny de 2016
GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

Show More

Related Articles

Back to top button