EUPV y Joves d’EUPV s’adhereixen a la campanya impulsada per ACPV, ‘Movimiento contra la Intolerancia’ i altres entitats ciutadanes perquè es retole un carrer amb el nom de Guillem Agulló

Garcia: “La ciutat de València té un deute històric amb les víctimes de delictes d’odi, ara demanem al govern municipal un canvi real”

El candidat d’Esquerra Unida de la coalición A la Valenciana, Ricardo Sixto, y la coordinadora de Joves d’EUPV de la ciudad de Valencia, Pau Garcia, han anunciat hui que la formació d’esquerres se sumeix a la campanya impulsada per Acció Cultural del País Valencià, Movimiento contra la intolerancia i altres entitats ciutadanes, sol·licitant que es retole un carrer a València amb el nom de Guillem Agulló. “Des d’EU, entenem que d’aquesta forma la ciutat començaria a saldar el deute amb les persones víctimes de delictes d’odi que durant els anys de govern del PP han estat ignorades”, ha dit Garcia.

Des d’EUPV, s’ha recordat que Guillem Agulló va ser assassinat fa 23 anys per un grup de nazis i es va convertir en un símbol de la lluita antifeixista que ha transcendit a la ciutat de València, “malgrat l’oblit al qual s’ha sotmès tant aquest com altres crims d’odi per part del govern del PP”, ha afirmat Ricardo Sixto. “Paradoxalment, altres ciutats ja han reconegut la necessitat de reivindicar la lluita i la trajectòria dels qui defensen la llibertat, la democràcia i la igualtat enfront dels comportaments feixistes i racistes, i per això entenem que València ha d’aprovar amb caràcter d’urgència unir-se a aquests municipis i fer seus els valors que defensava Agulló”, ha afegit el candidat de la coalició d’esquerres.

Per la seua part la coordinadora de Joves d’EUPV, Pau Garcia, ha recordat “la importància de mantenir en la memòria aquest i altres delictes d’odi perquè es consciencie a la societat i avançar en l’eradicació dels comportaments feixistes i racistes i per això és fonamental la intervenció de l’administració. És l’hora de passar dels gestos als fets”.

Finalment, s’ha traslladat l’agraïment i reconeixement d’EUPV a les entitats que han engegat aquesta iniciativa. “Una vegada més és la societat civil la que ens recorda quines han de ser nostres prioritats, i evidentment lluitar contra els delictes i crims d’odi és, sens dubte, un objectiu fonamental per a un govern d’esquerres”, ha conclòs Sixto.

 

Show More

Related Articles

Back to top button