Esquerra Unida demana que es recupere la funció cultural del centre de Creació Contemporània Les Naus

/, Portada/Esquerra Unida demana que es recupere la funció cultural del centre de Creació Contemporània Les Naus

Esquerra Unida demana que es recupere la funció cultural del centre de Creació Contemporània Les Naus

Rosa Albert: “Ens sembla impresentable que se seguisca sense donar alternatives a tots aquells grups i creadors valencians que van ser expulsats d’aquesta instal•lació pública única a la ciutat”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha reclamat a l’equip de govern de l’Ajuntament que es recupere l’ús de les sales de Les Naus, la funció de les quals era el fomentar i facilitar a preus assequibles l’accés a  sales d’assaig, enregistrament de maquetes i fins i tot d’edició de videos. “No entenem perquè s’han eliminat els usos d’aquestos espais, que en definitiva complien una funció de suport i impuls de l’activitat dels i les creadores valencianes en disciplines tan importants com la música o el cinema”.

“És molt lamentable com s’està gestionant aquesta infraestructura pública, des dels acomiadaments improcedents que ja ens han costat 140.000€ en indemnitzacions, passant  per contractacions posteriors que recorden el “modus operandi” del PP, sense oblidar les decisions que s’adopten de forma unilateral sense atendre les demandes i propostes dels col•lectius afectats i que s’han concretat en l’expulsió d’aquestes instal•lacions”, ha lamentat Albert.

La coordinadora d’EUPV, de la ciutat ha recordat que amb la rehabilitació i recuperació d’aquest espai industrial abandonat, que va ser finançat amb càrrec al Pla I, va suposar un petit avanç per a compensar el dèficit d’espais culturals que tenia i segueix tenint una ciutat de prop de 800.000 habitants com és València.

Aquesta infraestructura pública, entre altres funcions permetia llogar espais equipats com a sales d’assaig, estudis d’enregistrament i d’edició de videos. “No hi ha alternatives assequibles per als i les creadores valencianes,  no hi ha voluntat d’atendre les demandes dels col•lectius afectats per aquestes decisions unilaterals del govern municipal, i açò es concreta a allunyar la cultura encara més dels i les joves valencianes”. “Davant açò anem a presentar un escrit dirigit a l’Alcalde de València exigint-li que democratitze i permeta l’accés  a les instal•lacions públiques de la Ciutat de València”, ha finalitzat Rosa Albert.

By | 2017-04-24T10:01:38+00:00 abril 24th, 2017|General, Portada|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment