Rosa Albert: “La inactivitat de l’Ajuntament està propiciant situacions com les del recent conat d’incendi en Benimàmet en el qual van haver d’intervenir els bombers”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha tornat a exigir avui que el Govern municipal intervinga en la neteja i condicionament dels solars dels barris perifèrics de València. “Es tracta d’espais que acumulen cada vegada més brutícia i, en conseqüència, insalubritat i perill per a les persones i animals domèstics que accedeixen a ells”, ha dit Rosa Albert. La formació d’esquerres porta alertant d’aquests perills des de fa molt temps. De fet, fa solament uns dies els bombers van haver d’intervenir per a sufocar un foc en un solar situat darrere de l’església de Sant Josep en Benimàmet. “És increïble que l’Ajuntament, sent coneixedor de l’existència d’aquests autèntics polvorins, no vulga posar solució i deixe en mans de l’atzar la seguretat de les persones”, ha assenyalat Rosa Albert.

El solar de Benimàmet que va patir aquest conat d’incendi fa uns dies no és l’únic que es troba en aquestes condicions en la pedania valenciana. Esquerra Unida ha informat per escrit en reiterades ocasions sobre la situació d’aquests solars en Benimàmet. En concret, s’han presentat els avisos a través de la Junta de Districte de Trànsits i per Registre d’Entrada, així com també a través de l’Alcaldia Pedánea, havent presentat un llistat complet d’aquestes parcel•les.

“De moment, el Govern municipal segueix sense informar-nos de cap tipus d’intervenció en aquestes parcel•les privades, però d’accés públic, que segueixen representant seriosos problemes i sobre els quals hauria de procedir-se a l’execució subsidiària de la neteja”, ha afegit Albert.

“Des d’Esquerra Unida proposem que els solars buits, tant de propietat municipal com privada, s’adapten per a l’ús per part dels veïns i veïnes, per exemple per a aparcament lliure o altres usos públics. Però, actualment, solars com els que creuen la pedania de Benimàmet, no solament no se’ls està donant un ús públic sinó que s’estan abandonant convertint-se en focus de brutícia, insalubritat i perill per a xiquets i xiquetes o animals domèstics que poden accedir fàcilment a ells”, ha assenyalat la coordinadora d’EUPV a València.

Esquerra Unida proposa a més l’ús temporal de solars buits, realitzant un cens de solars buits, assegurant l’ús temporal dels solars buits fins que aquests siguen reclamats pels propietaris per a realitzar les actuacions previstes per la propietat, consensuant l’ús dels solars amb les associacions del barri tenint en compte les necessitats dotacionals, i realitzant una previsió perquè aquestes necessitats dotacionals siguen cobertes de manera definitiva en el moment que calga retornar l’espai ocupat a la propietat.

bruticia_benimamet

vidres_i_fem_benimamet1

vidres_benimamet

brossa_benimamet