EUPV València ciutat inicia el curs polític amb un debat sobre el sistema públic d’educació

El debat s’emmarca en el cicle El Valor del Roig que la formació d’esquerres va iniciar al desembre passat. L’acte d’avui amb el lema “Realitats i necessitats del sistema públic educatiu” ha comptat amb la presència de María Ángeles Llorente, regidora d’educació de Xest i vinculada als Moviments de Renovació Pedagògica, Carmen Domínguez, secretària de Ciència i Universitat d’Izquierda Unida i Pau Díaz de la Federació d’Ensenyament de CCOO PV, i ha sigut presentat i moderat per la coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert.

Rosa Albert ha explicat que amb aquest acte la seua formació pretén generar debats que acaben en propostes realistes que donen resposta als grans reptes educatius que té per davant la societat espanyola. “Hem volgut abordar aquest tema des d’un punt de vista transversal, que abaste a totes les etapes educatives i amb persones que estan en contacte dia a dia amb la realitat educativa”, ha dit Albert, qui ha assenyalat com un repte inajornable la derogació de la LOMCE. “El govern socialista ha de cercar els consensos necessaris per a derogar aquesta llei que es va implantar pel govern del PP d’esquena a la comunitat educativa”, ha incidit Rosa Albert.

 

L’educació, una tasca de tota la societat

En la seua intervenció, María Ángeles Llorente ha defensat la necessitat d’una coordinació i complementació de tota la societat per a millorar la formació de xiquetes i xiquets, joves i adults. “Els Ajuntaments poden afavorir la coordinació d’activitats inter-centres que generen un corrent de col·laboració i cooperació educativa-cultural”, ha remarcat.

Llorente ha reclamat un millor finançament per a poder aconseguir una gratuïtat real en totes les etapes educatives especialment primer cicle d’educació infantil, ja que està directament vinculada a l’equitat i igualtat d’oportunitats i ha defensat un sistema públic, laic i plural. “Necessitem un sistema socialment just, que siga inclusiu i que done resposta a la diversitat de l’alumnat perquè cada estudiant desenvolupe al màxim les seues potencialitats. En definitiva, un sistema on el finançament públic vaja als centres públics i s’eliminen progressivament els concerts i la finalitat dels quals no siga mercantilista sinó el desenvolupament integral de les persones”, ha incidit.

 

Pacte per la Ciència

Carmen Domínguez ha repassat la situació de la situació de la Universitat Pública després de deu anys de retallades i ha lamentat la situació de precarietat en la qual es troben la majoria d’investigadores i investigadors a Espanya. També ha reclamat unes noves fórmules de contractació que eradiquen aquesta precarietat. “Els i les investigadores necessiten una estabilitat, per la qual cosa proposem una Llei de la Ciència que contemple un marc laboral que no deixe els equips investigadors a la mercè de les crisis, els governs o els desacords”, ha manifestat.

En aquesta línia argumentativa, la responsable de Ciència i Universitat d’IU ha reclamat consens social i unitat de totes les persones afectades per a impulsar un Pacte per la Ciència que garantisca marcs de suport i promoció de polítiques públiques de recerca amb pressupostos plurianuals, i li ha demanat al govern socialista que cerque acords amb altres forces polítiques per a revertir aquesta situació de precarietat. “Situar la recerca, el desenvolupament i la innovació com una prioritat política i social hauria de ser un objectiu irrenunciable per a un govern progressista”, ha postil·lat

 

Millors condicions laborals

Pau Díaz ha centrat la seua intervenció en la necessitat d’acabar amb les retallades en educació, la qual cosa a més de recuperar drets garantiria una millor qualitat educativa. “És el moment de crear més i millors llocs de treball. Hem de reduir la temporalitat en el sistema públic. Sens dubte un avanç en aquesta matèria contribuirà a millorar el sistema educatiu”, ha afirmat.

El representant de FECCOOPV ha insistit en la necessitat d’un canvi en la normativa estatal pel que ha defensat la derogació de la LOMCE. “Aquesta és una llei que va promulgar el PP en total desacord amb la comunitat educativa. És urgent un canvi de la llei que escolte a la comunitat educativa”, ha conclòs Díaz.

Show More

Related Articles

Back to top button