Esquerra Unida demana que les biblioteques municipals no tanquen a l’agost

Rosa Albert: “Dissortadament la cultura no és una qüestió prioritària per a aquest govern”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha denunciat que, com en anys anteriors, el govern de la Nau implementarà un horari d’estiu de biblioteques que deixarà el servei al públic reduït als matins en juliol i setembre i pràcticament tancat en agost. Així doncs, l’Ajuntament de València només garantirà l’obertura de 9 de les 32 biblioteques de la xarxa municipal. “Un any més, i estem a punt de tancar la legislatura, comprovem amb estupor com un servei públic com són les biblioteques no figuren entre les prioritats d’aquest govern. Mesures com aquestes afecten a les persones que no poden fer vacances però també als i a les estudiants que fan servir aquests espais per preparar els seus exàmens”, ha declarat Rosa Albert.

Rosa Albert ha explicat que segons es pot comprovar a la pròpia pàgina web de l’Ajuntament de València només 9 d’un total de 32 instal·lacions de la Xarxa Municipal de Biblioteques estaran obertes durant el mes d’agost i provocarà que molts barris de la ciutat es queden sense aquest servei. “ Amb polítiques com aquestes es castiga a les persones que, per diversos motius , es queden en la ciutat, però sobretot per a aquelles persones que viuen als barris més afectats per la crisi”, ha dit Albert.

La dirigent de la formació d’esquerres ha recordat que l’actual equip de govern va elaborar un informe segons el qual els veïns i veïnes demanaven un horari més ampli així com una major utilització d’aquests espais. “Esperàvem d’aquest govern una major sensibilitat i que l’accés a la cultura a través d’espais com les biblioteques fos una prioritat, lamentablement observem any rere any que no és així” ha incidit Albert.

Rosa Albert ha tornat a demanar a l’equip de govern sensibilitat amb els centenars d’estudiants de la ciutat de València que aprofiten el mes d’agost per a preparar els exàmens i no tenen altres llocs que anar per a estudiar que a les biblioteques públiques municipals. “Tornem a demanar que es destinen els recursos necessaris per a pal·liar aquest dèficit i que es demostre que aquest govern aposta per la cultura i garanteix l’accés de la mateixa a tots els barris de la ciutat”, ha finalitzat.

 

Show More

Related Articles

Back to top button