EUPV presenta esmenes als PGE reclamant més de 50 milions d’euros d’inversions per a la ciutat de València

Rosa Albert: “EUPV ha presentat una esmena sol•licitant 3 milions d’euros que es destinarien a la rehabilitació del Cabanyal; la participació de l’Estat és fonamental per a garantir la recuperació d’aquest barri”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València Rosa Albert ha anunciat la presentació a través del diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats Ricardo Sixto, de 7 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per un import de 50,2  milions d’euros. “La ciutat de València té greus manques en matèria de mobilitat, infraestructures i equipaments culturals i aquestes demandes no s’han atès fins ara pels diferents governs de l’Estat, per açò seguim i seguirem reivindicant a través del nostre diputat en el Congrés, aquestes inversions que són necessàries per a garantir la qualitat de vida dels i les valencianes i que alhora són motor de creació d’ocupació i dinamització de l’economia”, ha declarat Rosa Albert.

Albert ha recordat que la majoria d’aquestes esmenes ja van ser presentades en l’anterior legislatura en tractar-se d’obres públiques que segueixen pendents des de fa anys, és el cas dels 1,2 milions  que es destinarien a la finalització de les obres d’adequació i ampliació del Museu Nacional de Ceràmica González Martí, i els 4 milions sol•licitats per a la rehabilitació i ampliació de Museu de Belles Arts de València, en aquest sentit s’inclourien també actuacions que inclourien la rehabilitació dels voltants del museu que es troben en un greu estat de deterioració i abandónament.

En les esmenes presentades per Ricardo Sixto s’ha prestat especial atenció a les relacionades amb infraestructures ferroviàries i mobilitat, en aquest sentit s’han presentat dues esmenes sol•licitant d’una banda el desenvolupament d’actuacions per a la construcció d’una nova estació de ferrocarril en valència amb una inversió de 15 milions d’euros i una partida de 5 milions per a l’adequació i millora de les línies de rodalies de València. Finalment s’han sol•licitat 15 milions d’euros per a finalitzar la línia T2 de Metre València.

Deute històric amb el Barri del Cabanyal i Natzaret
La coordinadora de la coalició d’esquerres ha volgut ressaltar les dues esmenes que van destinades al barri de Natzaret i del Cabanyal, en concret es proposa la inversió de 7 milions d’euros destinats a la prolongació de túnel ferroviari de Serreria, amb l’objectiu d’eliminar la barrera que la línia de ferrocarril València-Barcelona suposa per al Barri de Natzaret i la dàrsena del port amb la resta de la ciutat i l’antiga llit del riu.

Tampoc s’ha oblidat la complicitat de l’Administració de l’Estat amb el govern local del PP, que durant anys va permetre la degradació del barri del Cabanyal i precisament per a reparar aquest fet es demanen 3 milions destinats a la rehabilitació del barri.

“En definitiva, vam seguir reivindicant millores per a la ciutat i inversions que equilibren l’infrafinanciació i abandonament al que durant anys ens han sotmès des del govern central”, ha finalitzat Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button