EU denuncia la situació en que l’Ajuntament manté a treballadors del Centre de Suport a la Immigració

Rosa Albert: “L’any 2014 l’Ajuntament del PP va ser condemnat per cessió il•legal de treballadores, sembla que en el 2017 el govern del canvi dóna l’esquena a les reivindicacions laborals i obliga a que s’acudisca als tribunals perquè se’ls reconeguen els seus drets”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València Rosa Albert ha denunciat avui la situació en la qual es troben els treballadors i treballadores del Servei de Primer Acolliment d’Immigrants (S.P.A.I.) del Centre de Suport a la Immigració depenent de l’Ajuntament de València. “No és tolerable que un govern municipal que se suposa progressista mantinga l’externalització de l’atenció a les persones estrangeres sense llar. L’equip de govern de l’Ajuntament de València està mantenint una situació que s’arrossega des dels anys del Partit Popular sense mostrar cap voluntat de revertir-la, la qual cosa es tradueix en un dèficit en l’atenció a les persones migrants i persones sense llar així com que els treballadors i treballadores de la contracta treballen sense recursos per a desenvolupar la seua activitat”.

Ha recordat que en 2014 una sentència va condemnar a l’Ajuntament de València per acomiadament improcedent en haver-se provat una cessió il•legal de treballadores. Aqueixa decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que confirmaba una sentència del Jutjat social, desmuntava la teoria sostinguda pel PP en aquell moment i ara pel govern actual per la qual es deslligaven les actuacions de les contractes dels serveis privatitzats. “L’Ajuntament té una responsabilitat i la sentència ho demostra i, per tant, açò va crear un precedent molt important que va ignorar el PP i que sembla que ignoren ara també un govern suposadament progressista”, ha assegurat.

En concret es va contractar la prestació del servei d’informació i assessorament per a joves relatiu a l’accés a habitatges i l’any 2006 el servei d’informació i gestió de la hipoteca jove. En 2008 l’objecte de la contractació va passar a ser la prestació del servei d’informació i assessorament per a joves relatiu a l’accés a habitatges en lloguer o propietat i la gestió de la hipoteca jove. La sentència del TSJCV declarava provat que les treballadores “prestaven serveis en els locals de la Regidoria de Joventut utilitzant comptes de correu, una aplicació informàtica i el servei de SMS que li proporcionava l’Ajuntament i que qui donava les instruccions a les treballadores adscrites a la contracta era el personal de l’Ajuntament concorrent, per tant, les circumstàncies perquè es condemnara a l’Ajuntament per una cessió il•legal de treballadors. “Ens sembla que estem davant una situació molt similar i que en tot cas el govern ha de complir amb les seues promeses electorals i donar la cara davant els i les treballadores”.

La coordinadora de la formació d’esquerres ha assenyalat que “mentre l’equip de govern presumeix del conveni laboral i els drets dels treballadors de la Corporació, els treballadors i treballadores que s’encarreguen d’una cosa tan important com és l’atenció a les persones migrants més excloses es queden al marge i esperant la via judicial després d’inspecció de treball perquè l’Ajuntament s’ha negat a parlar i aportar una solució per a integrar aquesta activitat en la gestió directa”.

“L’equip de govern demostra una vegada més la seua falta d’interès per revertir les polítiques del Partit Popular i ho demostra optant per esperar al fet que siguen els tribunals els qui intervinguen per a esclarir la situació laboral d’aquests treballadors i treballadores”, ha afegit Rosa Albert.

Tal com ha assenyalat la coordinadora d’EUPV a València, “un govern que es diu progressista hauria d’almenys preocupar-se per la situació laboral dels treballadors i treballadores dels serveis públics i no escudar-se sempre en el possibilisme i en la Llei Montoro”.

“Des d’Esquerra Unida seguim i seguirem defensant la remunicipalització dels serveis socials que han sigut privatitzats o externalitzats mitjançant convenis de col•laboració o contractes, amb l’objectiu de millorar la qualitat dels serveis públics, realitzar una millor gestió en la inversió i garantir llocs de treball estables i de qualitat”, ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button