EU lamenta que la Comissió de preus de la Generalitat haja autoritzat la pujada del 6,25% del bonobús

Rosa Albert: “Hauran d’explicar als veïns i veïnes com una vegada més els representants sindicals i de les associacions de consumidors voten en contra d’una mesura impulsada en solitari per l’equip de govern local”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la Ciutat de València Rosa Albert, ha valorat molt negativament el fet que el passat 29  de Desembre en la reunió celebrada per la Comissió de preus de la Generalitat s’haja aprovat l’increment anunciat per l’equip de govern de l’Ajuntament de València, relatiu als preus dels títols de l’EMT per a l’any 2017. “Tant Ajuntament com Generalitat van a permetre que el títol més utilitzat per les persones que utilitzem el transport públic, com és el bonobús, vaja a patir un increment del 6,25%”. Albert ha lamentat que “una vegada més es demostra la política d’improvisació de la delegació de mobilitat, atès que s’ha hagut de convocar aquesta reunió de manera precipitada atès que l’Ajuntament no havia comunicat dins del termini i en la forma escaient aquesta pujada que de forma preceptiva ha d’autoritzar aquesta comissió”. ”Com als vells temps, es pren una decisió a esquena dels representants dels i les treballadores i dels i les consumidores,  sembla que ara en el govern no entenen que aprovar pujades com aquesta perjudiquen greument a la classe treballadora que va a veure com a serveis bàsics com aquest s’incrementen mentre els salaris es retallen o congelen”, ha lamentat Albert.

Per a la coordinadora d´EUPV “Malament comencem l’any amb una pujada que va ser fortament criticada l’any 2013 amb el PP en el govern, i igual que llavors tant Ajuntament com Generalitat són còmplices d’aquesta pujada”.

Aquest augment de 0’50 cèntims en el preu d’aquest títol, que passa de 8 a 8´50 euros, no va a pal·liar els greus problemes econòmics que pateix l’EMT, ni va a reflectir-se en la millora del servei, ni en un augment de la flota d’autobusos, ni en la freqüència de pas ni tampoc en majors línies nocturnes, és a dir, no es va a traslladar en un transport públic de qualitat.

“El que hauria de fer l’Ajuntament és treballar en la carta de capitalitat i exigir amb contundència un finançament adequat i en aquest moment prioritzar sobre com executa i distribueix el seu pressupost” ha finalitzat Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button