Rosa Albert: “En el que portem d’any la Generalitat unicament ha ingressat un 5% del Conveni d’Assistència Social”

EU reclama que es paguen els més de 6,5 milions que encara queden pendents de pagament i lamenta que el reconeixement i pagament d’aquestes transferències no siga una prioritat per al nou govern autonòmic

La coordinadora d’Esquerra Unida, Rosa Albert, ha denunciat que, amb les dades d’execució del pressupost fins al mes de novembre, únicament s’havien ingressat 372.017 euros dels 6.891.685 euros que deu a l’Ajuntament de València en concepte del conveni d’assistència social corresponent a l’exercici de 2016. “A aquesta quantitat caldria afegir els 417.996 euros relatius al conveni de prestació per acolliment familiar. És molt preocupant comprovar com ni abans ni ara es compleix amb regularitat per a atendre les necessitats bàsiques de la ciutadania que es troba en situació o risc d’exclusió social”, ha explicat.

Rosa Albert ha lamentat que “una de les demandes mes recurrents durant la legislatura passada que  no era una altra que  exigir el pagament d’aquestes transferències per a poder atendre les necessitats dels col•lectius més desprotegits de la ciutat, no siga ara una prioritat per al govern del canvi”, davant aquesta situació “la Generalitat incompleix i el govern municipal calla”, ha lamentat Albert.

Des d’EUPV, seguim denunciant que no ha canviat res i que després de mes d’11 mesos d’exercici dels 13.508.970€ que hi ha previstos ingressar en concepte de transferències de la Generalitat únicament s’ha  ingressat 5.817.394€, és a dir no s’ha ingressat ni la meitat de les quantitats compromeses.

Per a la coordinadora de la formació d’esquerres, “igual que s’exigeix al govern central un adequat finançament del transport públic, cal exigir igualment amb la mateixa contundència a la Generalitat el compliment de les seues obligacions, esperem que el nou govern no caiga en els mateixos errors que el PP”, ha finalitzat Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button