EU reclama a l’equip de govern serietat i responsabilitat respecte a les polítiques de mobilitat

Rosa Albert: “La política de “postureo” ha de desaparixer, és necessaria la coordinació entre les delegacions d’Urbanisme, Mobilitat i Participació, coordinació que fins ara brilla per la seua absència”

La coordinadora d’EU de la ciutat de València, Rosa Albert, ha valorat molt negativament el procés de consulta ciutadana obert des de la regidoria de mobilitat, pel qual es pretenia treballar de forma conjunta amb els barris la modificació del traçat de diverses línies de l’EMT. “En finalitzar el procés ens trobem amb més del mateix, es a dir, una molt baixa participació, un procés de consulta en el qual les decisions ja han sigut preses per endavant i col·lectius ciutadans i veïns i veïnes a títol individual que rebutgen els canvis en les línies que es plantegen i que a més se senten estafats davant aquesta convocatòria de suposada prticipació. Desgraciadament més del mateix” ha lamentat Albert.

Per a la dirigent d’esquerres, el govern municipal hauria d’aclarir-se sobre l’objectiu que es persegueix amb aquests canvis. “Volem millorar els trajectes per a tenir estadístiques que ens convinguen o per contra volem millorar els trajectes per a afavorir el desplaçament de la ciutadania i especialment les d’aquelles persones amb mobilitat més reduïda?”, s’ha preguntat la coordinadora.

Recuperació de la línia 3 i servei en el Bulevard Nord
Des d’EUPV, entenem que cada partit polític està obligat a desenvolupar el programa electoral que es va comprometre a complir davant la ciutadania i, per tant, no entenem com es deixa fora d’aquesta reordenació la línia 3, o com es justifica el no ampliar el trajecte de la 99 al·ludint a criteris econòmics o demogràfics “Cal recordar al regidor de Mobilitat que barris que es troben en la ronda no compten amb cap línia d’autobús, o que encara que l’Hospital de la Fe es troba en el barri de Malilla, els veïns i veïnes d’aquests barris de la zona Nord reben assistència hospitalària en aquest centre?”, ha recordat.

Esment a part mereix la polèmica suscitada per la supressió d’una parada de la línia 11 o per la negativa a ampliar el recorregut de la 7, o les modificacions en la 81, 29 i 73.” Incomprensible que no es tinga en compte l’opinió dels i les usuàries d’aquestes línies, no es fan aquests canvis per a millorar el transport públic i fer-ho més accessible a la ciutadania, s’ha tornat a preguntar Albert.

Campanya publicitària
Des d´EUPV, es valora de forma molt crítica la despesa en publicitat emprada per a donar a conèixer aquests canvis, prop de 200.000 fullets informatius. “No haguera sigut més barat i eficaç aconseguir un consens amb les entitats ciutadanes i en col·laboració amb aquestes traslladar aquesta informació?”, ha llançat la dirigent, qui ha afegit que  d’un govern d’esquerres “s’espera que actue pensant en el benefici de la ciutadania i no pensant a obtenir titulars de premsa és el moment que decidisquen com és el  model de ciutat pel qual aposten”, ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button